Fortuna Sittard gaat voor zege tegen Jong PSV

Foto: Fortuna Sittard

Acht punten uit vier opeenvolgende wedstrijden is de beste reeks die Fortuna Sittard dit seizoen heeft weten neer te zetten.

Nu staat de teller op vijf punten uit drie wedstrijden: een evenaring van de eerstgenoemde reeks zit er in, maar dan moet aanstaande vrijdag thuis wel van Jong PSV gewonnen worden.

Maar ook Jong PSV is aan een goede serie bezig, want van de afgelopen zes wedstrijden werd er geen enkele verloren. Jong PSV verzamelde tot nog toe 39 punten in 35 wedstrijden en staat op de 14e plaats van de ranglijst. Fortuna Sittard staat voorlaatste met 29 punten.

Bij Jong PSV staat oud-Fortunees Danny Wintjens onder de lat. Hij stond bij Fortuna Sittard van 2009-2012 bijna honderd duels in het doel. Eerder dit seizoen, op 20 oktober 2014, eindigde de eerste ontmoeting tussen Fortuna en Jong PSV in 1-1.

Wanneer Fortuna Sittard er in slaagt om de tweede thuisoverwinning van dit seizoen te behalen kan wellicht ook weer worden aangesloten bij Helmond Sport en Achilles’29.

De wedstrijd wordt vrijdag geleid door scheidsrechter Dieperink, geassisteerd door grensrechters De Smalen en Langeland en vierde official Paarhuis. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen