Limburgse Handbaldagen voortaan in één speelhal

Foto: Still uit wedstrijdvideo

De Limburgse Handbaldagen worden vanaf editie 2015 in één hal gespeeld, Fitland XL Sittard. Voorgaande edities werd het toernooi in Fitland XL en de Stadssporthal Sittard gespeeld.

De afgelopen jaren concurreerden beiden hallen met elkaar qua bezoekersaantallen, waardoor deze in de Stadssporthal tegenvielen. Zodoende is gekozen om de komende editie in één hal te spelen.

Het spelen in één hal is nog aantrekkelijker voor de bezoekers van de Limburgse Handbaldagen. Het wedstrijdschema wordt aangepast, waardoor bezoekers nog meer tophandbal kunnen bekijken. Na twee jaar ervaring in Fitland XL denkt de organisatie voldoende mogelijkheden te hebben om alle wedstrijden en de jeugdactiviteiten hier onder te brengen.

Voorzitter Ronald Snippe: “Fitland XL heeft de afgelopen twee jaar laten zien een hal te zijn, waar we een fantastisch evenement neer kunnen zetten voor jong en oud. Door al onze wedstrijden, de jeugdactiviteiten en het entertainment hier te concentreren, kunnen we de Limburgse Handbaldagen naar een hoger level tillen. Voor bezoekers wordt het nog leuker om drie dagen tophandbal te kijken.”

De 28e editie van de Limburgse Handbaldagen vindt plaats op 27, 28 en 29 december in Fitland XL Sittard. Naast de Limburgse clubs OCI-LIONS en Targos Bevo HC nemen zes buitenlandse team deel aan het toernooi. Deze namen van deze clubs worden de komende maanden bekend gemaakt.

De Limburgse Handbaldagen zijn echter meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. Rondom het handbal vinden optredens plaats van nationaal en internationaal gerenommeerde artiesten. De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie met 12 vrijwilligers. Tijdens de toernooidagen worden zij ondersteund door ruim 100 vrijwilligers.

» www.lhd.nl

Cookieinstellingen