Verstappen hoopt op regen bij GP België

Foto: Alberto-g-rovi (Own work) [CC BY-SA 4.0]

Aanstaande zondag mag het van Max Verstappen flink regenen. Dan verschijnt hij aan de start op het circuit van Francorchamps voor de Grand Prix van België.

Of zijn wens wordt vervuld is nog niet duidelijk, al laat de weersverwachting van Weeronline.nl voor Francorchamps op 23 augustus 70 procent kans op neerslag zien. Veel valt er dan niet: 1,5 mm.

Verstappen vindt het Belgische circuit niet zo geschikt voor de bolides van Toro Rosso. Er zitten lange rechte stukken in waardoor de auto het op pure snelheid af gaat leggen tegen de concurrentie. Regenachtige omstandigheden zouden beter bij de bolides van Verstappen en ploeggenoot Carlos Sainz passen.

De 17-jarige Limburger pakte bij de laatste race in de strijd om de wereldbeker in Hongarije de vierde plaats. “Dat geeft een hoop vertrouwen. Hopelijk kunnen we nog wat meer punten scoren.”

Wie nog tickets voor de race op zondag wil hebben heeft waarschijnlijk pech. Er zijn enkel nog een paar weekendkaarten te krijgen en kaarten voor de trainingen op vrijdag en zaterdag.

Cookieinstellingen