‘Aussies’ naar Limburgse Handbaldagen

Foto: Sydney Uni HC

Sydney Uni HC, de kampioen van Oceanië, heeft de primeur om als eerste Australische ploeg mee te doen aan de Limburgse Handbaldagen.

Het team reist in december naar Duitsland voor verschillende oefenwedstrijden tegen Duitse Bundesliga clubs. Daarna rijden de ‘Aussies’ door naar Nederland voor de Limburgse Handbaldagen.

Sydney Uni HC draagt de naam van de universiteit van Sydney en staat onder leiding van Duitser Philipp Enders en Pool Adam Molenda. Het team bestaat voornamelijk uit studenten met maar liefst 12 verschillende nationaliteiten, naast Australië, ook o.a. Denemarken, Spanje en Frankrijk.

“De kern van het team is in tact gebleven, maar we moeten ieder jaar opnieuw bouwen. Veel uitwisselingsstudenten blijven voor een korte periode in Australië en de beste nationale spelers gaan naar de Europese competities”, zegt teammanager Pascal Winkler.

De meest ervaren speler is Renato Tupac Rui, afkomstig uit Brazilië. Hij speelde meer dan 300 interlands, twee Olympische Spelen en diverse wereldkampioenschappen. Afgelopen week werd het team vierde in de IHF Super Globe in Qatar. Hier speelden ze tegen Barcelona, Veszprem en Fuchse Berlin.

De 28e editie van de Limburgse Handbaldagen vindt plaats op 27, 28 en 29 december in de Fitland XL Topsporthal in Sittard. Naast de Limburgse clubs OCI-Lions en Targos Bevo HC nemen zes buitenlandse teams, waaronder Sydney Uni HC, deel aan het toernooi.

De Limburgse Handbaldagen zijn meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie met 12 vrijwilligers. Tijdens de toernooidagen worden zij ondersteund door ruim 100 vrijwilligers.

» www.lhd.nl

Cookieinstellingen