Fortuna Sittard ontslaat Van Vossen

Foto: Rik van Mulken

Peter van Vossen is niet langer trainer bij Fortuna Sittard, zo meldt soccernews.nl. Hij liet dat zondagochtend zelf weten in De Tafel van Kees, een programma van FOX Sports.

De coach kon dankzij financiële injecties van sponsors dit jaar een aantal versterkingen aantrekken. Desondanks slaagde hij er maar niet in om een slagvaardig elftal op de grasmat te brengen. De prestaties zijn ronduit dramatisch. Vorig jaar kon hij zich nog verschuilen achter het ontbreken van budget en de penibele financiële situatie waarin de club verkeerde.

Dat budget niet alles is bewees ex-Fortuna Sittard coach Willy Boessen vorig jaar bij FC Oss. Hij slaagde erin om met een vergelijkbaar budget als dat waar Fortuna Sittard het mee moest doen de nacompetitie te halen. Fortuna Sittard werd onder Van Vossen op doelsaldo net geen laatste…

Van Vossen is teleurgesteld over de beslissing van de club. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2016. Bij zijn aantreden werd een ambitieus plan neergezet. In drie jaar tijd zou Fortuna SIttard behalve financieel gezond ook weer eredivisieclub worden. Onder Van Vossen is dat streven wat de sportieve resultaten betreft niet meer dan ‘wishful thinking’ gebleken.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen