Winnaar derde editie Limburgse Handbaldagen keert terug

LHD 2014
LHD 2014
Foto: Screenshot live stream

SKIF Krasnodar uit Rusland keert na 25 jaar terug naar de Limburgse Handbaldagen. De huidige bestuursleden vormden destijds de kern van het team dat de derde editie van de LHD wist te winnen. Ook kan de komst van het Roemeense AHC Potaissa Turda worden bevestigd.

Eduard Koskharov, Manager van de ’thunderbirds’, zoals SKIF Krasnodar ook wel genoemd wordt is blij met de uitnodiging. “Onze ploeg is jong, onervaren en de resultaten zijn nog wisselend. Het is daarom van belang dat we ons op dit toernooi kunnen meten met sterke ploegen en veel internationale ervaring op kunnen doen”, zegt Koskharov.

Deelname van een ploeg uit Roemenië is zeldzaam. AHC Potaissa Turda is de tweede ploeg uit Roemenië in 28 jaar die speelt tijdens de LHD. In het seizoen 2014-2015 reikte de ploeg tot de derde ronde van de EHF Cup en versloeg het in de playoffs van de Roemeense competitie de gedoodverfde kampioen en latere Challenge Cup winnaar Odorhei. “We hebben momenteel een ploeg die we gefaseerd gaan ombouwen en we willen de komende jaren structureel meedoen met de strijd om de landstitel. Over deelname aan de LHD hoeven we niet lang na te denken,” zegt sportdirecteur Flaviu Sasaeac. “We kiezen dit jaar bewust voor dit toernooi. Het is voor mijn ploeg een ideaal podium om internationale ervaring op te doen.”

De 28e editie van de Limburgse Handbaldagen vindt plaats op 27, 28 en 29 december in Fitland XL Sittard. Naast de Limburgse clubs OCI-Lions en Targos Bevo HC nemen zes buitenlandse teams, waaronder Sydney Uni HC, ABC/UMinho, SKIF Krasnodar en AHC Potaissa Turda deel aan het toernooi.

De Limburgse Handbaldagen zijn meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie met 12 vrijwilligers. Tijdens de toernooidagen worden zij ondersteund door ruim 100 vrijwilligers.

» www.lhd.nl

Cookieinstellingen