BFC stapt uit Tophandbal Zuid-Limburg

Foto: HH

Handbalvereniging BFC uit Beek stapt uit het samenwerkingsverband van Tophandbal Zuid-Limburg. Het bestuur ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege door het Nederlands Handbal Verbond gehanteerde regels.

Het NHV heeft laten weten dat BFC heren 1 alleen mag promoveren naar de eerste divisie wanneer het niet langer deel uit maakt van het samenwerkingsverband van Tophandbal Zuid-Limburg.

Verder kan het NHV geen garantie geven dat de jeugdteams van BFC kunnen blijven uitkomen in de jeugddivisie zolang de samenwerking van kracht is. Deelname aan de jeugddivisie is voor de verdere ontwikkeling van deze spelers van BFC echter van groot belang.

BFC heeft hiertegen bezwaar gemaakt, omdat de club graag de succesvolle samenwerking met Sittardia, V&L en TopHandbal Zuid-Limburg wil voortzetten.

“Om de handbalvereniging BFC voor onze leden te kunnen blijven ontwikkelen heeft het bestuur van BFC in afstemming met de andere betrokken partners besloten om uit de samenwerking te stappen. Wij betreuren het dat we deze keuze hebben moeten maken. We zijn er echter van overtuigd dat deze keuze in het belang van de continuïteit van de handbalvereniging BFC de enige juiste is,” zo laat het bestuur van Handbalvereniging BFC weten.

Cookieinstellingen