Twee nieuwe spelers voor Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nu de strijd om het voortbestaan van de club met succes is gestreden werkt Fortuna Sittard hard aan het samenstellen van de nieuwe selectie.

Gisteren werden de eerste twee nieuwe namen bekend gemaakt: Christopher Braun (24) en Kamen Hadzhiev (24) komen de club versterken. Beide spelers ondertekenden in Sittard een contract voor één seizoen. De komende dagen verwacht Fortuna Sittard meer nieuwe spelers te presenteren.

Christopher Braun komt over van het Duitse Wattenscheid 09. Hij heeft de Duitse en de Ghanese nationaliteit. “Christopher is een snelle, explosieve en aanvallend ingestelde rechtsback, die de volledige rechterflank kan bestrijken,” zegt technisch directeur Charly Chudik. Braun kwam eerder ook uit voor de Duitse clubs VfB Oldenburg, Wilhelmshaven en FC Sankt Pauli.

Kamen Hadzhiev is een Bulgaar, die vorig seizoen bij VfB Oldenburg voetbalde. “Kamen kan links centraal in de verdediging en als linkermiddenvelder uit de voeten,” aldus Charly Chudik. “Met zijn zeer dominante voorkomen en echte killersmentaliteit boezemt Kamen angst in bij zijn tegenstanders.” Hadzhiev kwam eerder eerder uit voor de Bulgaarse clubs Lokomotiv Sofia, Minyor Pernik, Pirin Gotse Delchev en Rodopa Smolyan. Hij genoot een deel van zijn opleiding bij Schalke 04.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen