Eerste training voor Verstappen moeizaam verlopen

Foto: Screenshot livestream

De eerste vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk is vrijdag voor Max Verstappen moeizaam verlopen. In een bocht reed hij over de nieuwe gele kerbstones en brak hij zijn rechtervoorwiel.

De coureur van Red Bull schoof daardoor van de baan, de grindbak in. Hij werd met de scooter naar de pits teruggebracht. De Limburger viel na 21 rondes uit.

Eerder tijdens de training reed de Formule 1-coureur ook al iets te heftig over de kerbstones, waardoor zijn voorvleugel beschadigd raakte. Het onderdeel belandde op de baan. In een korte reactie sprak Verstappen over een ‘ongelofelijke situatie’.

De eerste training verliep rommelig. Zo onderzoeken stewards het incident tussen Marcus Ericsson en Daniel Ricciardo. Ericsson overschreed de witte lijn bij het inrijden van de pits en reed daardoor bijna tegen de ploeggenoot van Verstappen aan. Lewis Hamilton en Romain Grosjean kwamen daarnaast vlak achter elkaar tegelijkertijd in een spin terecht.

Verstappen reed ondanks alle pech de achtste tijd. Nico Rosberg zette in zijn Mercedes een razendsnelle tijd neer van 1:07.373. Hij vestigde daarmee direct een record. Niet eerder werd er zo snel over het circuit van Spielberg gereden. Het oude record stond op naam van Michael Schumacher. Rosbergs teamgenoot Hamilton eindigde net achter hem in 1:07.730. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen van Ferrari eindigden respectievelijk als derde en vierde. Ricciardo van Red Bull bezette de vijfde plaats. Hij was daarmee 0,434 seconden sneller dan Verstappen.

Cookieinstellingen