Galatasaray niet welkom vanwege supportersgedrag

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op het verbieden van de oefenwedstrijd tussen Fortuna Sittard en de Turkse topclub Galatasaray, die op 3 september in het Fortuna-stadion zou worden gespeeld, heeft de gemeente de volgende toelichting gegeven.

“Conform de hiervoor geldende procedure heeft de politie basisteam Westelijke Mijnstreek de gemeente van een advies voorzien inzake de openbare orde en veiligheidsaspecten rondom deze voorgenomen wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Galatasaray.

De politie acht het zeer aannemelijk dat rekening gehouden moet worden met ernstige verstoringen van de openbare orde bij de voorgenomen vriendschappelijke wedstrijd. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat voetbalclub Galatasaray volgens de politie supporters heeft die in het verleden meermaals betrokken zijn geweest bij ernstige ongeregeldheden. De politie stelt vast dat bij de voorgenomen wedstrijd mogelijk triggers kunnen ontstaan voor wat betreft een escalatie.

Verder is het de afspraak dat politie-inzet bij vriendschappelijke wedstrijden zo laag mogelijk gehouden wordt. Gezien bovenstaande is dat niet mogelijk.”

Cookieinstellingen