Fortuna Sittard pakt tweede thuiszege

Fortuna Sittard - juli 2016

Vrijdagavond ging Fortuna Sittard in eigen stadion op jacht naar de tweede overwinning van dit seizoen, tegenstander was Almere City FC.

Ben van Daal startte met de volgende basiself: Leon ter Wielen, Christopher Braun, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Luc Mares, Jordie Briels, Junior Tournarigha, Aziz Khalouta, Roald van Hout, Okan Kurt en Marco Ospitalieri. Op de bank: Frank Wiafe, Demen Roumen, Dries Saddiki, Djibril Dianessy, Paul van der Helm, Gavin Vlijter, Perr Schuurs, Adria Purzycki en Job van de Walle.

De 1800 toeschouwers zagen Almere goed van start gaan. Na een klein kansje voor Fortuna in de tweede minuut ging het echter mis voor de geelgroenen. Silvester van der Water mocht in de derde minuut na verdedigend gebroddel op de rand van de 16-meter van Fortuna uithalen en verschalkte Leon ter Wielen. Dat gebeurde in de derde minuut van de wedstrijd. Fortuna kon net als in het eerste thuisduel op jacht naar de gelijkmaker en zette druk.

Almere was echter regelmatig gevaarlijk, combineerde goed en had op het middenveld de zaak redelijk onder controle. Over en weer waren er wat kansjes.

Christopher Braun kwam regelmatig mee naar voren en stichtte steevast gevaar. Ook Junior Tournarigha werkte zich een slag in de rondte. De balvaste spits speelde zich in de 32e minuut goed vrij maar werd op de rand van de 16-meter vastgehouden door Almere captain Ramsteijn, die daarvoor zijn tweede gele kaart in de wedstrijd ontving en derhalve mocht gaan douchen. Fortuna Sittard kwam vervolgens gelijk uit de door scheidsrechter Gerrets toegekende vrije trap, die onhoudbaar werd ingekopt door Ferry de Regt.

Almere moest de rest van de wedstrijd met 10 man verder en was behoorlijk van slag, want de misverstanden tussen de gasten stapelden zich op. Fortuna was vanaf dat moment volledig de baas op het veld en kwam in de extra tijd van de eerste helft nog bijna op voorsprong, maar de bal belandde op de paal.

Na rust bleef Jordie Briels in de kleedkamer, voor hem bracht Ben van Dael Djibril Dianessy in het veld. In de tweede helft waren er veel kansen voor Fortuna Sittard, maar gescoord werd er ondanks het overwicht pas in de 79e minuut, toen Abdelaziz Khalouta Fortuna verdiend op 2-1 bracht. Almere zocht vanaf dat moment meer de aanval en was daarmee eenmaal bijna succesvol.

In de laatste minuut moest ook Tom Overtoom van Almere met een tweede gele kaart van het veld na een overtreding vlak voor de 16-meter. De vrije trap voor Fortuna Sittard belandde op de lat. Het bleef 2-1, de tweede thuisoverwinning was een feit.

Aanstaande maandag staat de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. Volgende week vrijdag speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Dordrecht.