Jong Ajax met 2-1 te sterk voor Fortuna Sittard

Jong Ajax heeft Fortuna Sittard maandagavond in Amsterdam de eerste competitienederlaag bezorgd.

Dat winnen op sportpark De Toekomst tegen Jong Ajax geen sinecure zou worden bleek al snel tijdens de eerste helft. Jong Ajax combineerde er lustig op los, was de beter voetballende ploeg en drukte Fortuna Sittard in de verdediging. Het overwicht leidde in de 20e minuut tot een voorsprong voor de Amsterdammers door een doelpunt van Abdelhak Nouri na een goede combinatie door het midden. Fortuna Sittard kon er slechts enkele kleine kansjes tegenover zetten. De ploeg slaagde er niet in om lang balbezit te houden.

Junior Torunarigha keerde na rust niet terug op het veld, voor hem bracht Ben van Dael Djibril Dianessy in. Dat veranderde weinig aan het spelbeeld, Jong Ajax bleef de baas en kwam in de 53e minuut op 2-0 door een doelpunt van Pelle Clement.

Fortuna had voor de 70e minuut tot twee keer toe terug in de wedstrijd kunnen komen, maar Abdelaziz Khalouta slaagde er niet in om twee uitstekende kansen te verzilveren. Dat lukt Luc Mares in de 76e minuut wel vanuit een hoekschop. Het lukte Fortuna Sittard echter niet meer om de stand gelijk te trekken. In de extra tijd werd Ajacied El Idrissi met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld gestuurd.

Fortuna Sittard startte met de volgende basiself: Leon ter Wielen, Christopher Braun, Ferry de Regt, Kamen Hadziev, Luc Mares, Jordie Briels (70′ Frank Wiafe), Roald van Hout, Okan Kurt, Marco Ospitalieri, Junior Torunarigha (45′ Djibril Dianessy), Abdelaziz Khalouta.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen FC Dordrecht.