Fortuna Sittard klopt Cambuur

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in een boeiend duel SC Cambuur met 3-0 verslagen.

Fortuna Sittard wilde zich vrijdagavond ten koste van de Friezen revancheren voor de nederlaag van afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht en daarmee ook de serie goede resultaten in eigen stadion een vervolg geven.

Ben van Dael stuurde de volgende basiself het veld in: Leon ter Wielen, Christopher Braun, Fery de Regt, Kamen Hadziev, Luc Mares, Jordie Briels, Junior Torunarigha, Aziz Khalouta, Stefan Askovski, Roald van Hout en Okan Kurt.

Scheidsrechter Gerets werd geassisteerd door grensrechters Lapar en Frijn. Vierde official was de heer De Vries.

De wedstrijd kende een rommelige beginfase, waarin SC Cambuur feller op de bal was en met name over de rechterflank een paar keer gevaarlijk doorkwam.

Kamen Hadziev bracht Fortuna Sittard in de vijftiende minuut met een hard schot op voorsprong. De Friezen gingen op jacht naar de gelijkmaker, creëerden een aantal kansen maar kwamen niet tot scoren. De aanvalsdrang van SC Cambuur leverde Fortuna in elk geval een aantal counterkansen op, waarvan Roald van Hout in de 40e minuut kon profiteren. Hij ging, weliswaar stevig gehinderd door een Cambuur-verdediger, alleen op het Friese doel af, hield het hoofd koel en schoot Fortuna naar een 2-0 voorsprong.

In de 52e minuut haalde coach Ben van Dael spits Junior Torunarigha naar de kant voor Djibril Dianessy. In de 56e minuut behoedde Leon ter Wielen Fortuna met een knappe redding voor een tegentreffer. Vervolgens nam de druk van Cambuur toe. Een tegentreffer leek hoe dan ook in de lucht te hangen, maar ook Fortuna kreeg een aantal goede kansen.

Van Dael bracht Dries Saddiki in voor Roald van Hout en Frank Wiafe verving de bij een botsing met doelman Nienhuis van Cambuur geblesseerd geraakte Djibril Dianessy.

Invaller Dries Saddiki gooide in de extra tijd de wedstrijd definitief in het slot. Hij scoorde uit een snelle Fortuna-aanval de derde treffer.

Het publiek zag een boeiende wedstrijd vol vechtlust en inzet. Fortuna Sittard kreeg zijn revanche. En die was dik verdiend.

Fortuna Sittard speelt op 30 september de eerstvolgende thuiswedstrijd, Dan is FC Emmen de tegenstander. Voor het zo ver is speelt Fortuna eerst op 21 september nog voor de beker uit tegen tweede divisionist Spakenburg en op 26 september staat de uitwedstrijd tegen koploper Jong PSV op het programma.