Fortuna Sittard wint Limburgse derby tegen VVV Venlo

Fortuna Sittard had tot vandaag nog geen enkel thuisduel verloren. De vraag was dan ook of Fortuna Sittard ook tegen VVV Venlo die ongeslagen thuisstatus vast zou weten te houden.

VVV Venlo was in elk geval uit op een snelle openingstreffer. De ploeg kwam zeer fel uit de startblokken en dat leidde in de 4e minuut tot een grote kans voor de gasten. Leon ter Wielen bracht ternauwernood en in tweede instantie redding op een inzet van Seuntjens. Venlo zette in de beginfase veel druk en Fortuna moest alle zeilen bijzetten om een Venloos doelpunt te voorkomen.

In de 12e minuut al moest aan Fortuna-zijde Stefan Askovski geblesseerd naar de kant. Voor hem bracht Ben van Dael spits Junior Torunarigha binnen de lijnen, die zich ook dit duel weer geweldig manifesteerde. Het offensief van VVV zwakte wat af en Fortuna Sittard probeerde op zoek te gaan naar de aanval. Het meeste gevaar kwam evenwel van VVV. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft liet Fortuna zien zeker niet kansloos te zijn. In de 40e minuut was daar dan eindelijk de eerste echte kans voor de thuisploeg. De bal ging nipt over het Venlose doel.

Aan het begin van de tweede helft was het nu Fortuna Sittard dat als de bliksem op jacht ging naar een snelle treffer. Eerst redde VVV-goalie De Fockert nipt op een inzet van Junior Torunarigha, een minuut later vloerde de naar VVV vertrokken Roel Janssen de inkomende Jordie Briels. Mulder wees naar de stip en trok rood voor Janssen. Abdelaziz Khalouta verzilverde de strafschop en nam en daarmee zijn sportieve revanche op zijn oude club, waar hij afgelopen seizoen na een conflict werd weggestuurd. Fortuna maakte overigens goed gebruik van de man-meer situatie. In de 64e minuut liep Roald van Hout zich bij een snelle tegenaanval knap vrij en verdubbelde de score voor Fortuna Sittard. De geelgroenen misten nog een aantal goede kansen en kwamen zelf amper nog in de problemen.

Opstelling Fortuna Sittard: Leon ter Wielen, Christopher Braun, Fery de Regt, Kamen Hadziev, Luc Mares, Jordie Briels, Aziz Khalouta, Stefan Askovski (12′ Junior Torunarigha), Roald van Hout (80′ Djibril Dianessy), Marco Ospitalieri en Okan Kurt (88′ Perr Schuurs). De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mulder. De wedstrijd werd bezocht door 2450 toeschouwers.

Fortuna Sittard speelt op 21 oktober de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zondagmiddag 30 oktober om 14:30 uur. Dan is RKC Waalwijk de tegenstander.