Laco Eaters Limburg winnaar Poule A Bekercompetitie

Foto: © Jan Hofstede

Voor Laco Eaters Limburg zit de poulefase in de competitie om de Nationale IJshockeybeker erop. De ploeg versloeg vrijdagavond in Nijmegen Ahoud Devils overtuigend met 2-7.

Door deze zege is Eaters verzekerd van de eerste plaats in Poule A. Die geeft recht op thuisvoordeel in de best-of-three serie in de halve finale. Tegenstander is dan de nummer 2 van Poule B. Wie dat wordt is nog even afwachten.

Eaters ging niet goed van start. Devils kwam tot twee keer toe op voorsprong: eerst via Jesse Hendriks (02:55) en daarna via Jake Hendriks (13:51, PP). De eerste gelijkmaker van Eaters kwam op naam van Kay Gielen (06:49), de tweede was voor Slawomir Krzak (17:25, PP). Dankzij Jonas Huovinen (19:30) kon Eaters met een 3-2 voorsprong de rust in.

In de tweede periode scoorden Jeffrey Mens (34:34) en Justin Evers (37:23) beiden voor Eaters tijdens een power play. In de derde periode maakten Lars Engwegen (46:46) en Kai Willems (50:00) het karwei af.

Zondagavond speelt Eaters thuis het eerste reguliere competitieduel in de BeNe League tegen LummusLED Eindhoven Kemphanen. Aanvang 19:00 uur.

Cookieinstellingen