RKC Waalwijk bezorgt Fortuna Sittard eerste thuisnederlaag

RKC Waalwijk was naar Sittard gekomen om te winnen en werd daarbij geholpen door een ronduit belabberd uit de startblokken komend Fortuna Sittard.

De geel-groenen keken al binnen drie minuten tegen een 0-1 achterstand aan, nadat Voskamp dankzij niet alert verdedigen Leon ter Wielen uit een voorzet kon passeren.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Fortuna Sittard een achterstand moest zien weg te werken. De eerste helft lukte het ondanks een aantal goede kansen voor Fortuna Sittard niet om op gelijke hoogte te komen met de tegenstander. Junior Torunarigha was dichtbij de gelijkmaker, maar RKC-doelman Williams redde knap. Dat deed hij direct daarna opnieuw door een kopbal van Kamen Hadzhiev nipt naast het doel te werken. In de extra tijd kwam de voor de voor de geblesseerd uitgevallen Roald van Hout ingevallen Djibril Dianessy vrij voor het doel, maar Williams hield het hoofd koel en redde andermaal.

Toch mocht Fortuna Sittard niet ontevreden zijn met de 0-1 ruststand, want RKC liet enkele uitstekende kansen om de voorsprong te vergroten onbenut en zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na rust keerde Junior Torunarigha niet terug binnen de lijnen. Voor hem bracht Ben van Dael Jorrit Smeets in het veld. Fortuna had in de tweede helft meer grip op de tegenstander, waarvan vooral doelman Williams uitblonk in tijdrekken. Het duurde tot de 65e minuut voordat Fortuna een volgende grote kans op de gelijkmaker kreeg. Ditmaal blokte Williams de inzet van de doorgebroken Khalouta.

De gelijkmaker bleef uit en zo zagen de 2440 toeschouwers Fortuna Sittard vandaag tegen RKC Waalwijk voor het eerst dit seizoen thuis verliezen. Scheidsrecht Lindhout gaf geel aan Chris Braun en Jordie Briels. Aan RKC-zijde vielen in de reguliere speeltijd 3 gele kaarten, in de extra tijd kwamen daar nog twee gele en een rode kaart bij. De laatste 10 minuten van de wedstrijd gunde coach Ben van Dael ook jongeling Perr Schuurs wat speelminuten. Hij mocht Kamen Hadzhiev vervangen.

Op 4 november speelt Fortuna Sittard uit tegen De Graafschap. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Fortuna Sittard is de Limburgse derby tegen MVV Maastricht op vrijdag 18 november.