Fortuna Sittard keihard onderuit in Doetinchem: 5-0 verlies

Fortuna Sittard - juli 2016

Ruim elfduizend toeschouwers zagen vrijdagavond in Doetinchem De Graafschap met 5-0 winnen van Fortuna Sittard.

De manen van coach Ben van Dael ontsnapten na een klein half uur spelen aan een achterstand doordat Stefan Askovski de bal van de lijn wist te halen. Een kleine acht minuten eerder had Junior Torunarigha de openingstreffer voor Fortuna kunnen scoren, maar hij kreeg de bal niet lekker op de voet. Diezelfde Torunarigha gaf later een voorzet op Dianessy, maar de Fransman slaagde er net niet in om die af te werken.

In de 41e minuut zette Parzyszek de superboeren op voorsprong. Na rust zette De Graafschap Fortuna enige tijd fors onder druk. In de 53e minuut wisselde Van Dael Torunarigha voor Aziz Khalouta.

Net toen Fortuna Sittard wat onder de druk van de tegenstander leek uit te komen verdubbelde Van Overbeek in de 71e minuut de voorsprong van De Graafschap. Vanaf de 3-0 – een eigen doelpunt van doelman Leon ter Wielen in de 78e minuut – ging het vervolgens helemaal mis bij Fortuna Sittard. Van Overbeek tekende twee minuten later met zijn tweede doelpunt van de avond de 4-0 aan, en Lammers maakte de afgang voor Fortuna in de 84e minuut compleet: 5-0.

Fortuna Sittard leed daarmee de derde nederlaag op rij en beleefde zo een slechte generale repetitie voor de Limburgse derby die op vrijdag 18 november op de agenda staat. Dan komt MVV Maastricht naar Sittard. De wedstrijd begint om 20:00 uur.