Fortuna Sittard verliest ook van Helmond Sport

Fortuna Sittard heeft tegen Helmond Sport de negatieve serie van vier nederlagen op rij niet weten af te breken.

Lang leek het erop dat het team van Ben van Dael met één punt huiswaarts kon, maar ook dat was de geel-groenen niet gegeven. Tot nu toe is de schamele oogst uit 8 uitduels exact één punt.

Fortuna Sittard liet de bijna 2400 toeschouwers van meet af aan merken dat de ploeg naar Helmond was gereisd met maar één doel: de volle winst pakken. Dat resulteerde in de eerste helft in een aantal kansen, maar men slaagde er niet in die te verzilveren.

Na rust slaagden beide ploegen er niet in om goed voetbal op de mat te leggen. Kansen werden er amper gecreëerd. Toen Helmond Sport in de 76e minuut door een keihard afstandsschot van Verkoelen op voorsprong kwam moest Fortuna Sittard op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er echter niet. De club ging ook na deze achtste uitwedstrijd zonder punten terug naar huis.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende basiself: Leon ter Wielen, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Stefan Askovski, Luc Mares, Djibril Dianessy, Jordie Briels, Roald van Hout (79′ Aziz Khalouta), Jorrit Smeets, Marco Ospitalieri (85′ Junior Torunarigha) en Okan Kurt (88′ Adrian Purzycki).

Aanstaande maandag speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Eindhoven. Dat duel begint om 20:00 uur.