Max Verstappen ‘liever geen Sportman van het Jaar’

archieffoto
archieffoto
Foto: Ben Sutherland [CC-BY-2.0] via Wikimedia Commons

Als het aan Red Bull-coureur Max Verstappen ligt wordt hij liever geen Sportman van het Jaar. Voor hem is er maar één titel de moeite waard.

En dat is dus niet die van Sportman van het Jaar. “Ik heb daar helemaal niets mee”, zo laat hij vrijdag weten in De Telegraaf en AD Sportwereld. “Het sportgala is op 21 december. Dan ben ik op vakantie, dus ik er ben er sowieso niet.”

De negentienjarige Verstappen is dit jaar de sensatie in de Formule 1. Hij won als eerste Nederlander en jongste aller tijden een grand prix, eindigde nog eens zes keer op het podium, stal de harten van de autosportfans met gewaagde inhaalacties en werd dan ook het vaakst van alle coureurs uitgeroepen tot ‘driver of the day’.

Een verkiezing tot Sportman van het Jaar lijkt een formaliteit, maar Verstappen wil het liever niet. “Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niks win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets.”

De Limburger rijdt dit weekeinde de slotrace van de Formule 1 in Abu Dhabi. De coureur van Red Bull mikt opnieuw op het podium en hoopt de Duitser Sebastian Vettel nog van de vierde plaats in het wereldkampioenschap te verdrijven.

Cookieinstellingen