Fortuna Sittard verliest met 3-0 in Volendam

Fortuna Sittard heeft de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen FC Volendam met 3-0 verloren.

Het team van coach Ben van Dael stond van meet af aan onder druk, maar het lukte FC Volendam maar sporadisch om grote kansen te creëren.

Fortuna Sittard wist in de eerste helft lange tijd niet om onder de druk van de thuisploeg uit te komen. De ruim 100 meegereisde supporters moesten tot de 30e minuut wachten totdat Fortuna Sittard een mooie kans kreeg om de score te openen. De op een pass van Junior Torunarigha gestarte Roald van Hout slaagde er echter niet in om Volendam-doelman Hobie Verhulst te verschalken.

Vijf minuten later was Kees Kwakman aan de andere kant helaas wél succesvol. Hij kon ongehinderd inkoppen en bracht Volendam op voorsprong.

Na rust bleef Junior Torunarigha achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Abdelaziz Khalouta in het veld. In de 54e minuut kwam Emir Dautovic in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Jorrit Smeets. Verder een vergelijkbaar beeld als in de eerste helft. Fortuna Sittard wilde wel op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg amper de kans daaroe. Het was, kortom, wachten op een tweede Volendamse treffer en die kwam er ook. In de 75e minuut mocht Kippersluis de 2-0 achter Ter Wielen schieten. In de extra tijd zagen de ruim 4000 toeschouwers Steltenpool de eindstand op 3-0 brengen.

De negende uitnederlaag op rij van Fortuna Sittard werd daarmee tegen FC Volendam een feit.

Opstelling Fortuna Sittard: Leon ter Wielen, Stefan Askovski, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Jordie Briels (67′ Braun), Luc Mares, Jorrit Smeets (54′ Emir Dautovic), Roald van Hout, Adrian Purzycki, Frank Wiafe Danquah, Junior Torunarigha (46′ Abdelaziz Khalouta). Scheidsrechter Martin van de Kerkhof gaf geel aan Roald van Hout.

Fortuna Sittard speelt op 9 december uit tegen FC Oss. De Noord-Brabanders wonnen vanavond met 2-4 van De Graafschap.