Fortuna Sittard vertrekt met fitte selectie naar Volendam

Fortuna Sittard - juli 2016
Fortuna Sittard - juli 2016
Foto: © Guus Queisen

Dat Fortuna Sittard in FC Volendam een zware tegenstander treft zal niemand verrassen. Volendam speelt elk jaar mee om de prijzen in de Jupiler League, al lijkt de rol van de wijdbroeken dit jaar iets minder prominent.

De Noord-Hollanders eindigden in de eerste periode op de derde plek, maar in de tweede periode maakt de ploeg een mindere fase door. FC Volendam bivakkeert momenteel op de achtste plek van de overall ranglijst met 26 punten uit 16 wedstrijden en een doelsaldo van plus 6.

Coach Ben van Dael over de komende tegenstander: “FC Volendam heeft veel fysiek en lengte, en speelt met veel druk naar voren. Ze spelen een 4-4-2, en schakelen dan naar 4-2-4. Met hun druk naar voren, probeert FC Volendam ons waarschijnlijk vanaf de eerste seconde direct vast te zetten. Daar zullen we voetballend onderuit moeten komen, maar op momenten ook de tweede bal moeten spelen.”

Zoals Van Dael al voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven aangaf, spelen binnen de ploeg bij tegenslagen opeens andere zaken een prominente rol: niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal fit blijven is dan het devies. “We hebben de jongens dinsdag een extra dag vrij gegeven. Het is altijd de balans die je zoekt. Wat heeft meer waarde: trainen of een extra dag rust geven? Volgens ons heeft het laatste nu meer zin gehad. Dat het gaat zoals het gaat, ligt niet aan de trainingen of de geleverde arbeid. Daar is niks mis mee. De vrije trap waaruit de tegengoal van FC Eindhoven uit voortkwam, was niet eens een vrije trap. Maar zoiets gebeurt als je in een fase zoals wij zitten.”

In Volendam kan Fortuna Sittard beschikken over een fitte selectie. Qua opstelling zal de coach voortborduren op de tegen FC Eindhoven ingeslagen weg.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen