Fortuna Sittard verliest met 3-1 van FC Oss

Een kleine 2000 toeschouwers zagen Fortuna Sittard vol overtuiging van start gaan in het uitduel tegen FC Oss.

Het team van Ben van Dael ging – met Perr Schuurs voor het eerst als basisspeler – op jacht naar een snelle treffer en zette behoorlijk druk op FC Oss. Dat resulteerde in een paar mooie kansen voor Frank Wiafe en Adrian Purzycki, maar jammer genoeg niet in een doelpunt aan Fortunazijde.

FC Oss kwam in de 14e minuut door een doelpunt van Jordi Balk uit een hoekschop op voorsprong. Drie minuten voor rust kwam Fortuna gelijk door een doelpunt van Roald van Hout.

In de tweede helft kwam FC Oss in de 71e minuut weer op voorsprong, ditmaal door een doelpunt van Tom Boere, en kon Fortuna Sittard opnieuw op jacht naar de gelijkmaker. In de 88e minuut scoorde Lazic uit een razendsnel uitgevoerde counter de 3-1 voor FC Oss en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Ondanks het zoveelste negatieve resultaat – in alle uitwedstrijden in de eerste helft van dit seizoen werd slechts 1 puntje binnengehaald – moet gezegd worden dat Fortuna Sittard vrijdag in Oss qua voetbal geen slechte indruk maakte. Wellicht kan dat aanstaande vrijdag in het laatste thuisduel van dit seizoen tegen FC Den Bosch een positief vervolg krijgen en kan dit jaar toch nog met een goed gevoel worden afgesloten. Het duel tegen FC Den Bosch begint om 20:00 uur.

Opstelling Fortuna Sittard: Leon ter Wielen, Stefan Askovski, Ferry de Regt, Emir Dautovic (80′ Junior Torunarigha), Perr Schuurs, Luc Mares, Jordie Briels, Roals van Hout (62′ Djibril Dianessy), Adrian Purzycki, Frank Wiafe Danquah, Abdelaziz Khalouta. Scheidsrechter Van der Vrande gaf geel aan Luc Mares.