Zondag 18 december laatste koers van 2016 op wielerbaan Geleen

Foto: Wielerbaan Geleen

Op zondag 18 december is de laatste baantraining van het jaar op de wielerbaan van Laco Glanerbrook. Wielerseizoen 2016 begon op zondag 4 januari met de Fiets(ers)zegening en Nieuwjaarskoers en eindigt met de Advent Koers.

“Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we op de wielerbaan 62 koersen georganiseerd” aldus baancommissaris Michel van Dijke. “Voor het eerst sinds de jaren 90 wordt er nu ook in december steevast doorgetraind. Uiteraard zijn we afhankelijk van het weer, maar we geven liefhebbers op de fiets nu het hele jaar door de gelegenheid om te trainen. Ons motto dit jaar was ‘Puur wielerplezier’. Dit is ook ons streven in 2017. Dit citaat is overigens bedacht door voormalige journalist Wiel Verheesen in een artikel dat hij schreef over de baan in Geleen. Ik vind het een perfect statement van hoe we allemaal de activiteiten op de wielerbaan ervaren. We hebben mooie plannen voor volgend jaar en er wordt hard aan gewerkt om ze te realiseren. Meer informatie daarover volgt ns de jaarwisseling”.

Aanstaande zondag wordt om 10:15 uur de Fred Rompelberg SSTB-race voor baanfietsen verreden. Aansluitend om 11:00 uur begint de Advent Koers. Deze laatste baanrit in de Math Salden Coupe d’Hiver competitie eindigt om 12:00 uur. Renners en toeschouwers krijgen gratis een heerlijke kop hete chocolademelk. Meer info op www.stichtingwielerbaangeleen.com.

Cookieinstellingen