Zwak Fortuna Sittard verliest laatste duel van 2016

Met doelman Paul van der Helm in de basis en Leon ter Wielen op de bank startte Fortuna Sittard vrijdagavond aan het laatste duel van 2016. Tegenstander was FC Den Bosch.

De vervanger van Ter Wielen kende jammer genoeg een uiterst ongelukkige start, want het eerste het beste schot van FC Den Bosch op doel was raak. Fortuna keek door dit doelpunt van Vossebelt al in de derde minuut tegen een achterstand aan.

In de 18e minuut kreeg Fortuna drie kansen op rij om gelijk te komen, maar Briels, Van Hout en Torunarigha kwamen steeds net tekort. Fortuna kreeg meer en meer de overhand en de gelijkmaker leek in de lucht te hangen. Leek, want in de 28e minuut liet FC Den Bosch zien hoe je effectief met kansen omspringt. Schet liet Van der Helm kansloos. Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld na een ongelukkig eigen doelpunt van Emir Dautovic. Daarmee was de ellende nog niet ten einde, want in de 38e minuut mocht Van der Winden ook nog de 0-4 aantekenen. Den Bosch drukte zo het met een totaal gebrek aan zelfvertrouwen kampend Fortuna dieper in het moeras.

Na rust hield Ben van Dael Emir Dautovic in de kleedkamer. Voor hem kwam Christopher Braun binnen de lijnen. FC Den Bosch zat in een zetel en deed het wat rustiger aan. Fortuna moest komen maar kon amper een vuist maken. Het duurde tot de 81e minuut vooraleer Fortuna Sittard een schot wist te lossen op het doel van Den Bosch. Zes minuten later was er dan nog een kansje voor Junior Torunarigha. Een eretreffer zat er echter niet in.

Daarmee sluit Fortuna Sittard, dat een goede competitiestart kende, de eerste competitiehelft teleurstellend af met slechts 1 punt uit de laatste 9 wedstrijden.

Ben van Dael stuurde de volgende basiself het veld in: in doel Paul van der Helm, Ferry de Regt, Luc Mares, Jordie Briels, Junior Torunarigha, Aziz Khalouta, Stefan Askovski, Adrian Purzycki, Roald van Hout, Emir Dautovic (46′ Christopher Braun) en Perr Schuurs. De 1120 toeschouwers zagen scheidsrechter Mulder de gele kaart trekken voor Adrian Purzycki, Junior Torunarigha en Jordie Briels.

Na de winterstop begint Fortuna Sittard op vrijdag 13 januari met een uitduel tegen hekkensluiter Achilles’29 aan de tweede seizoenshelft.