Fiets gezegend het nieuwe jaar in na de fietserszegening

Foto: Wielerbaan Geleen

Op zondag 8 januari vindt op de wielerbaan in Geleen voor het vierde jaar op rij de fietserszegening plaats. Kapelaan Carlos Ivan Martinez zal de zegening voor het nieuwe jaar ook nu weer voor zijn rekening nemen.

Bijzonder is dat de kapelaan na de zegening op de Derny gaat rijden. “Hij is op de hoogte van de zomer-dernywedstrijden op de wielerbaan en wil dit ook heel graag zelf eens proberen” aldus de organisatie.

De zegening is geschikt voor mensen op hun racefiets, stadsfiets en ook kinderen met hun twee of driewieler zijn welkom. Vanaf 12:30 uur kan iedereen zich door kapelaan Martinez laten zegenen en besprenkelen met wijwater om 2017 met een goed gevoel de weg op te gaan.

Nieuwjaarswensen kunnen worden opgeschreven en aan het wenswiel worden ophangen. “Wij bewaren de wensen en kijken een jaar later bij wie ze in vervulling zijn gegaan”, zo laat de organisatie van de fietserszegening weten.

Na de zegening start om 13:00 uur traditioneel de Nieuwjaarskoers voor racefietsen met het afschieten van de wenspijl. De Math Salden Coupe d’Hiver wintercompetitie wordt dan weer hervat.

Cookieinstellingen