Fortuna Sittard verliest met 2-0 in Almere

De van Galatasaray gehuurde middenvelder Emrah Bassan maakte vrijdagavond in het uitduel tegen Almere City zijn debuut voor Fortuna Sittard, dat sinds de winterstop drie nieuwe spelers telt.

Het team van Sunday Oliseh kende weliswaar een goede beginfase, maar werd vervolgens steeds meer in de verdediging gedrukt. Almere City had over de gehele eerste helft beslist het betere van het spel en kreeg de meeste kansen. Fortuna kon in de omschakeling twee keer gevaarlijk worden, maar wist – net als de thuisploeg – voor rust niet te scoren.

In de beginfase van de tweede helft raakte Gavin Vlijter geblesseerd. Hij werd vervangen door Djibril Dianessy. Ook in de tweede helft waren de meeste en de beste kansen voor Almere City. Fortuna Sittard stond vaker dan eens met de rug tegen de muur en een treffer kon dan ook niet uitblijven. In de 62e minuut verschalkte Tom Overtoom doelman Santos door de bal over 20 meter hard in de linker benedenhoek te jagen.

Fortuna kon er weinig tegen inbrengen. Coach Sunday Oliseh haalde daarom in de 69e minuut zowel Sjoerd Ars als Roald van Hout naar de kant en bracht voor hen Abdelaziz Khalouta en Dries Saddiki in. In de laatste twintig minuten durfde Fortuna meer risico te nemen en kwamen er zowaar een aantal kansen op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, integendeel: in de laatste minuut van de extra tijd tilde Valpoort de score voor Almere met een kopbal nog naar 2-0.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Christopher Braun, Perr Schuurs, Roald van Hout (69′ Dries Saddiki), Emrah Bassan, Jorrit Smeets, Marco Ospitalieri, Gavin Vlijter (49′ Djibril Dianessy) en Sjoerd Ars (69′ Abdelaziz Khalouta). Scheidsrechter Sander van der Eijk gaf geel aan Kamen Hadzhiev.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard opnieuw een uitwedstrijd, dan is FC Dordrecht de tegenstander. Op maandag 6 februari om 20:00 uur volgt het thuisduel tegen Jong Ajax.