Fortuna Sittard speelt in Leeuwarden gelijk tegen SC Cambuur

Fortuna Sittard speelde vrijdagavond in een ijskoud Leeuwarden het competitieduel tegen SC Cambuur.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Fortuna Sittard had een aantal goede kansen en opende via Finn Stokkers in de 20e minuut de score. Daarmee wist de van Sparta overgekomen aanvaller ook in zijn derde wedstrijd voor zijn nieuwe club het doel te vinden.

Naarmate de rust dichterbij kwam groeide de druk van SC Cambuur. Dankzij een fenomenale redding door doelman Santos kon het elftal van Sunday Oliseh toch met een voorsprong aan de thee.

Na rust kreeg Stokkers weer een uitstekende scoringskans, maar hij schoot de bal net naast. In plaats van 0-2 voor Fortuna Sittard werd het 1-1 door Barto. Door de Friese gelijkmaker waren de geel-groenen even de kluts kwijt, maar mede dankzij opnieuw knappe reddingen van Santos bleef het gelijk. Fortuna kreeg daarna weer meer grip op het spel. Beide ploegen creëerden nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Kamzn Hadzhiev, Emir Dautovic (86′ Adrian Purzycki), Marco Ospitalieri, Djibril Dianessy, Roald van Hout (46′ Dries Saddiki), Perr Schuurs, Gavin Vlijter (56′ Abdelaziz Khalouta) en Finn Stokkers. De 7130 toeschouwers zagen scheidsrechter Siemen Mulder geel geven aan Gavin Vlijter en Dries Saddiki.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur het thuisduel tegen Jong FC Utrecht.