Fortuna Sittard verslaat Jong FC Utrecht met 4-1

Vrijdagavond was het aan de Geleense stadsprins Sander I om de aftrap tegen Jong FC Utrecht te verrichten. Dat bleek net als vorige week maandag – toen trapte Marotteprins Bart II de wedstrijd tegen Jong Ajax af – de opmaat voor een mooie volgende thuisoverwinning.

Jordie Briels keerde terug in de basis, Vitor Saba begon de wedstrijd voor het eerst op de bank.

Emrah Bassan bracht Fortuna Sittard in de 13e minuut vanuit een mooie aanval met een mooie treffer op voorsprong. Het team van Sunday Oliseh had in de beginfase al twee keer eerder op voorsprong kunnen komen. In de 26e minuut verzilverde Finn Stokkers een penalty die door scheidsrechter Gerrets op aangeven van de grensrechter werd toegekend. Hij scoorde daarmee zijn vierde treffer in zijn vierde duel in dienst van Fortuna Sittard. Fortuna werd voor rust nog een aantal keren gevaarlijk. Jong FC Utrecht liet in de eerste helft weinig voetbal zien. Fortuna ging terecht met 2-0 aan de thee.

Utrecht begon evenwel een stuk feller aan de tweede helft. In de 55e minuut scoorde Karim Loukili de aansluitingstreffer voor de Utrechtenaren. Een minuut later mocht Vitor Saba zijn debuut maken voor Fortuna Sittard. Hij kwam in het veld voor Jordie Briels en maakte een goede indruk. Het duurde vervolgens tot de 66e minuut voordat Fortuna Sittard weer gevaarlijk werd: Djibril Dianessey kopte een corner onhoudbaar voor Utrecht-doelman Ulusoy in de rechterbovenhoek en bracht zo de voorsprong terug op twee doelpunten. Finn Stokkers was tot tweemaal toe dicht bij de 4-1. Die kwam er in de 85e minuut uiteindelijk toch, maar dan van de voet van zijn vervanger, Junior Torunarigha.

Fortuna Sittard speelde vrijdagavond opnieuw met veel inzet en boekte daarmee dan ook een verdiende overwinning.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev, Jordie Briels (Vitor Saba), Djibril Dianessy (74′ Stefan Askovski), Emrah Bassan, Finn Stokkers (82′ Junior Torunarigha), Gavin Vlijter, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri en Dries Saddiki.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gerrets, die werd geassisteerd door grensrechters Janssen en Waleveld en vierde official Puts. Gerrets gaf geel aan Marco Ospitalieri en Kamen Hadzhiev.