Fortuna Sittard wint ook in Emmen: 2-3

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in Emmen het Jupiler-League competitieduel tegen de plaatselijke FC knap met 2-3 gewonnen.

In de derde periode zetten beide ploegen tot vanavond exact dezelfde prestaties neer: even vaak gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Alleen had Emmen een iets beter (+2) doelsaldo dan Fortuna (+1). Op basis van die statistieken zouden beide ploegen aan elkaar gewaagd moeten zijn.

En dat bleek ook het geval te zijn. Emmen had weliswaar het meeste balbezit en kreeg de eerste kans, maar Fortuna Sittard deed weinig voor de thuisploeg onder. In de 23e minuut opende Perr Schuurs met een snoeiharde kopbal uit een corner van Emrah Bassan de score voor de geel-groenen. Enkele kansen om de 0-2 te scoren bleven onbenut, maar Fortuna kwam enkele keren ook goed weg doordat Emmen kansen miste en dankzij uitstekend keeperswerk van Miguel Santos. In de 44e minuut kon Fortuna opgelucht ademhalen nadat een treffer van Emmen werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuutje later was het echter wél raak. De gelijkmaker kwam op naam van Bannink.

Lukte het Fortuna Sittard kort na rust niet om een prima kans te verzilveren, FC Emmen deed dat in de 57e minuut wel via Lima. De 2-1 voorsprong van de thuisploeg hield gelukkig voor Fortuna Sittard nog geen minuut stand, want Finn Stokkers scoorde in de eerste Fortuna-aanval direct na de aftrap de gelijkmaker. Hij scoorde daarmee zijn vijfde doelpunt in zijn vijfde wedstrijd voor Fortuna.

FC Emmen voerde vervolgens de druk stevig op, maar Fortuna hield stand, opnieuw mede dankzij een uitstekend keepende Miguel Santos. Zeven minuten voor tijd bestrafte scheidsrechter Kooij een overtreding tegen een Fortuna-speler binnen de 16-meter met een penalty. Die werd benut door Finn Stokkers, die daarmee de 2-3 en zijn zesde treffer voor Fortuna aantekende.

Sunday Oliseh heeft met Fortuna nu een reeks van 5 ongeslagen duels neergezet. Omdat directe concurrent Telstar vanavond won van FC Den Bosch en FC Oss een punt pakte tegen Almere City FC staat Fortuna nog steeds op de 16e plek van de ranglijst. De afstand tot de nummer laatst bedraagt nu 20 punten.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Dries Daddiki, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Djibril Dianessy (39′ Christopher Braun), Kamen Hadzhiev, Emrah Bassan, Vitor Saba (’76 Jordie Briels), Gavin Vlijter(’60 Sjoerd Ars) en Fin Stokkers. Scheidsrechter Joey Kooij hield de kaarten voor Fortuna Sittard op zak.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.