Kampioenskoorts ZVV Schtad Zitterd voorbij: kampioenschap is binnen

Foto: ZVV Schtad Zitterd

De diverse voetbalcompetities draaien nog volop en in een aantal daarvan is al sprake van stijgende kampioenskoorts en groeiende degradatiespoken.

Wat de kampioenskoorts betreft kan worden gemeld dat die in de tweede klasse van de Sittardse Zomeravondcompetitie al héél vroeg voorbij is.

Zaalvoetbalvereniging Schtad Zitterd is deze week namelijk gekroond tot de allereerste voetbalkampioen van Sittard-Geleen in het seizoen 2016-2017. In de tweede klasse van de Sittardse Zomeravondcompetitie pakten de heren met grote overmacht de titel.

ZVV Schtad Zitterd heeft ruim vijf jaar moeten wachten op het vieren van een kampioensfeest, maar dit jaar was de ploeg ongenaakbaar. Met een gerenoveerd team werd er indruk gemaakt: alle 19 gespeelde wedstrijden werden gewonnen. En dat is een unicum in het Sittardse zaalvoetbal.

Met 132 doelpunten voor en slechts 47 tegen viel de beslissing al zeven wedstrijden voor het einde van de competitie. In de kampioenswedstrijd werd met 9-4 afgerekend met FC Koekoek, waarna de champagne uit de koelkast gehaald kon worden. ZVV Schtad Zitterd promoveert door dit kampioenschap naar de eerste klasse van de Zomeravondcompetitie.

Ter gelegenheid van deze unieke titel viert ZVV Schtad Zitterd op zaterdag 25 maart haar kampioensfeest in het gelijknamige café in de Sittardse binnenstad. Vanaf 21:00 uur is iedereen welkom om het glas te heffen op de kampioenen en te dansen op de fantastische klanken van coverband LOOSE. De entree is gratis.

Op de foto (vlnr) – staand: Rob Goossens, Tim Schmetz, Stephan Habets, Tim Prince en Raaf Claessen; zittend (vlnr): Nick Erkens, Jim van Soest, Mitch Dullens en Jenno Stijnen.

Cookieinstellingen