Fortuna Sittard pakt punt in Maastricht

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in Maastricht met 1-1 gelijkgespeeld tegen MVV Maastricht en daarmee verdiend een punt mee naar Sittard genomen.

Tegen de verwachting in was ook captain Ferry de Regt van de partij. Eerder gaf de club aan dat de aanvoerder wegens een knieblessure niet zou meespelen.

De mannen van Sunday Oliseh boden de jubilaris – MVV Maastricht viert haar 115-jarig bestaan – uitstekend tegenwicht. Toch gingen de Maastrichtenaren met een 1-0 voorsprong aan de thee. De 7.000 toeschouwers zagen oud-Fortunees Patrick N’Koyi MVV halverwege de eerste helft op voorsprong koppen.

Na rust ging Fortuna Sittard op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg creëerde een aantal goede kansen. Uiteindelijk was het Emrah Bassan die vanuit een vrije trap – 35 meter van het doel – Fortuna in de 61e minuut van de wedstrijd verdiend op gelijke hoogte bracht. Kort daarna kreeg Bassan op aangeven van Finn Stokkers de kans om Fortuna op voorsprong te zetten, maar de bal belandde in het zijnet.

In de slotfase werd het voor Fortuna mede dankzij Jordie Briels nog bijzonder spannend. Briels kreeg in de 80e minuut van de goed fluitende scheidsrechter Siemen Mulder zijn eerste en drie minuten later zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest dus de kleedkamer opzoeken. Het resterende tiental slaagde er evenwel in om de gelijke stand vast te houden.

Door het gelijke spel tegen MVV staat Fortuna nu op plek 15 van de ranglijst. Aanstaande vrijdag 7 april speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Helmond Sport.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Jordie Briels (83′ 2x geel), Kamen Hadzhiev, Emrah Bassan, Marco Ospitalieri, Finn Stokkers (81′ Junior Torunarigha), DjbrilDianessy (86′ Luc Mares) en Gavin Vlijter.