Fortuna Sittard volledig fit voor duel tegen Helmond Sport

Foto: © Rik van Mulken

Trainer Sunday Oliseh kan vrijdagavond beschikken over een volledig fitte selectie voor het thuisduel tegen Helmond Sport.

De Brabanders zijn al zeker van een plek in de play-offs, dus die ploeg kan vrijuit voetballen en dat maakt het volgens Oliseh een gevaarlijke tegenstander.

Na de goede wedstrijd tegen MVV Maastricht wil Oliseh dat zijn ploeg het seizoen zo goed mogelijk afsluit. “Doen we dat, dan heeft dat zijn uitwerking op het volgende seizoen. Bijvoorbeeld voor de fans, die we ook volgend voetbaljaar nodig hebben. Daarom moeten we tot de laatste minuut van het seizoen blijven presteren,” zegt hij.

De opstelling blijft gelijk aan die tegen MVV Maastricht, met één wijziging: Jordie Briels is vanwege zijn twee gele kaarten in Maastricht geschorst en wordt vervangen door Jorrit Smeets. De middenvelder was wekenlang absent vanwege een blessure aan de achillespees. Sinds enkele wedstrijden behoort hij opnieuw tot de selectie, maar dit wordt pas zijn eerste basisplek in lange tijd. “Jorrit heeft gewoon pech gehad”, vertelt Oliseh. “Net op het moment dat hij geblesseerd is, blijven we drie wedstrijden op rij ongeslagen. Dan is er geen noodzaak te wisselen. Tegen Helmond Sport kan Jorrit zich laten zien.”

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Jorrit Smeets, Kamen Hadzhiev, Emrah Bassan, Marco Ospitalieri, Finn Stokkers, Djbril Dianessy en Gavin Vlijter. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen