Fortuna Sittard verliest uit met 3-1 van FC Eindhoven

Fortuna Sittard was erop gebrand om vrijdagavond uit tegen FC Eindhoven drie punten te pakken, maar dat pakte anders uit. De ploeg ging met een 3-1 nederlaag op zak terug naar huis.

Jorrit Smeets speelde tegen de verwachting in niet mee, hij was ziek en daardoor stond Jordie Briels weer in de basis. Gavin Vlijter had last van een bovenbeenblessure en werd vervangen door Vitor Saba.

Fortuna Sittard was in de beginfase van het duel nog niet helemaal bij de les. FC Eindhoven spits Mart Lieder profiteerde van zwak verdedigen door Fortuna en schoot de thuisploeg op voorsprong. Fortuna keek daardoor in de vierde minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Het team van Sunday Oliseh herpakte zich echter en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er vanuit een corner van Emrah Bassan in de 17e minuut, waarmee hij Kamen Hadzhiev in stelling bracht om te scoren. Fortuna had in de eerste helft het betere van het spel en een duidelijk overwicht, wat ook bleek uit de cornerverhouding. Die was 7-1 in het voordeel van Fortuna.

Na rust trok FC Eindhoven het initiatief wat meer naar zich toe. Fortuna kreeg twee goede kansen om op voorsprong te komen, maar Vitor Saba en Finn Stokkers wisten doelman Swinkels van FC Eindhoven niet te passeren. Even later was het aan de andere kant wél raak. Mart Lieder schoot in de 58e minuut zijn en Eindhoven’s tweede treffer achter Fortuna doelman Miguel Santos. Coach Sunday Oliseh wisselde Marco Ospitalieri voor Dries Saddiki en Vitor Saba maakte plaats voor Sjoerd Ars. In de 80e minuut scoorde Tibeau Swinnen de 3-1 voor FC Eindhoven. Fortuna was nog enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer, maar wist niet meer te scoren.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dieperink, die een goede wedstrijd floot en de kaarten op zak hield.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Christopher Braun, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Jordie Briels, Kamen Hadzhiev, Emrah Bassan, Marco Ospitalieri (64′ Dries Saddiki), Finn Stokkers, Djbril Dianessy en Vitor Saba (68′ Sjoerd Ars).

Op paasmaandag, 17 april, speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis tegen FC Oss.