Deel natte toereditie Amstel Gold Race deed ook Sittard-Geleen aan

<em>Archieffoto: toerversie Amstel Gold 2017</em>
Archieffoto: toerversie Amstel Gold 2017
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Terwijl ten noorden van Sittard-Geleen vooral gewandeld werd waren De Zuid-Limburgse binnenwegen vandaag het domein van de toerfietsers die meereden op een van de zes toertochten die daags voor Nederlands enige wielerklassieker – de Amstel Gold Race – werden verreden.

Duizenden wielerliefhebbers deden er aan mee. Deelnemers aan de 125 kilometer lange variant kwamen ook door de gemeente Sittard-Geleen. Vanaf Nattenhoven reden ze via Obbicht, Grevenbicht, de sluizen van Born en Graetheide richting Urmond. De finish lag voorbij de Cauberg in Valkenburg. Het was vooral in de ochtend bij tijd en wijle flink nat en koud. Afzien geblazen dus… en zo nu en dan een lekke band.

https://twitter.com/Amstelgoldrace/status/853261895398305792

Zondag staan de wedstrijden voor de dames en heren wielerprofs op het programma. De dames starten om 10:40 uur vanaf de Markt in Maastricht aan hun 120 kilometer lange Amstel Gold Race en worden even na 14:00 uur verwacht aan de finish in Berg en Terblijt. De heren beginnen om 10:20 uur aan de 52e editie van de Amstel Gold Race, eveneens vanaf de Markt in Maastricht. Hen wacht een zware, 260 kilometer lange rit met in totaal 35 beklimmingen. Verwacht wordt dat rond 17:00 uur bekend is wie de opvolger is van Enrico Gasparotto, de winnaar van vorig jaar.

Cookieinstellingen