Joris Baart verruilt OCI-Lions voor Chartres Métropole Handball 28

Foto: Armin Kuebelbeck [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

OCI-Lions rechteropbouwer Joris Baart stapt komend seizoen over van OCI Nitrogen-Lions naar het Franse Chartres Métropole Handball 28.

De 24-jarige Baart tekent bij Chartres, uitkomend op het tweede niveau in Frankrijk, een contract voor twee jaar als full-prof.

Als reden voor zijn vertrek naar Frankrijk geeft Baart de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. “Ik wil de komende jaren kijken of het leven als professioneel handballer mij bevalt. Voorwaarde voor mijn vertrek was voor mijzelf het afronden van mijn studie fysiotherapie. Zo heb ik altijd iets achter de hand mocht het handballen wegvallen”. Bij Chartres krijgt Baart tevens de mogelijkheid om een paar uur zijn studie fysiotherapie in de praktijk te brengen.

De keuze voor Frankrijk was niet vanzelfsprekend, de voorkeur ging in eerste instantie uit naar de Scandinavische competities, maar het bleek moeilijker dan gedacht om daar als prof voet aan de grond te krijgen. “Toen ik erachter kwam dat Scandinavië een lastig verhaal zou worden, ben ik samen met mijn spelersmakelaar verder gaan kijken en zo kwamen we uiteindelijk bij Chartres uit.”

Baart doorliep de jeugdopleiding van Vlug en Lenig uit Geleen en kwam vanaf de oprichting van Limburg Lions in 2008 uit voor de regerend landskampioen. Met OCI-Lions behaalde hij tweemaal het landskampioenschap, tweemaal de nationale beker, eenmaal de Supercup en eenmaal het BENE-League kampioenschap.
Evert Hoiting: “Limburg Lions is trots dat er weer een speler de volgende stap kan zetten van semi-prof naar full-prof. Uiteraard gaan we Joris missen maar we zullen hem blijven volgen. Hopelijk zien we Joris nog eens terug op de Nederlandse velden en dan natuurlijk het liefst bij Limburg Lions!”

Cookieinstellingen