Revanche Fortuna Sittard op FC Den Bosch blijft uit: 1-1

De resterende competitieduels zijn zowel voor Fortuna Sittard als FC Den Bosch duels om des keizers baard, want geen der ploegen heeft nog zicht op het halen van de play-offs.

Maar een team wil uiteraard elke wedstrijd winnen. Die drive was er vooraf in elk geval beslist bij de Fortunezen, want de laatste ontmoeting met de Bosschenaren, het thuisduel op 16 december 2016, eindigde in een 4-0 nederlaag en betekende het ontslag voor coach Ben van Dael. Vrijdagavond wilde Fortuna Sittard zich dan ook graag revancheren.

Fortuna speelde een redelijke eerste helft en ging dankzij een doelpunt van Emrah Bassan in de 19e minuut met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust ging FC Den Bosch op jacht naar de gelijkmaker en dat resulteerde in de nodige kansen en corners voor de Bosschenaren. Fortuna Sittard had in de tweede helft nog maar weinig in te brengen en zag Niek Vossebelt in de 70e minuut gelijkmaken. De mannen van Sunday Oliseh mochten van geluk spreken dat Den Bosch een aantal kansen niet wist te benutten. De gedachte aan revanche verschoof dan ook naar het tweede plan, meer dan een gelijkspel zat er vrijdagavond in Den Bosch niet in.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Oostrom, die vijf keer geel trok, waaronder voor de Fortunezen Jordie Briels, Christopher Braun en Gavin Vlijter.

Opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Ferry de Regt, Perr Schuurs, Christopher Braun, Luc Mares, Kamen Hadzhiev, Jordie Briels, Emrah Bassan, Djibril Dianessy, Finn Stokkers (62’Sjoerd Ars)  en Gavin Vlijter.

Fortuna Sittard speelt de twee resterende wedstrijden in de Jupiler League nog uit tegen RKC Waalwijk (28 april) en thuis tegen FC Volendam (5 mei).