Alexander Voigt nieuwe assistent-trainer bij Fortuna Sittard

Foto: Fortuna Sittard

De voormalige Bundesligaprof Alexander Voigt treedt toe tot de technische staf van Fortuna Sittard.

Voigt komt op voorspraak van hoofdtrainer Sunday Oliseh naar Fortuna en verbindt zich in eerste instantie voor de duur van 1 jaar aan de club. De oefenmeester kent Voigt nog van hun gezamenlijke verblijf bij 1. FC Köln, waarvoor de nieuwe assistent zeven seizoenen als voetballer uitkwam.

In Nederland is Voigt bekend vanwege zijn periode als speler van Roda JC (2005/2006). Mede daardoor spreekt hij vloeiend Nederlands.

Met de aanstelling van Voigt is de technische staf nagenoeg ingevuld. Naast de Duitser is Gino Facenna de andere assistent van Oliseh. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd voor een trainer, brengt Voigt (39) de nodige ervaring in het vak mee naar Limburg. Zo werkte hij als jeugdtrainer en assistent van het eerste team van Victoria Köln, assistent-trainer van Sportfreunde Siegen en meest recent als hoofdtrainer van TV Herkenrath 09.

Als voetballer speelde Voigt ook voor Borussia Mönchengladbach, Greuther Fürth, FSV Frankfurt, Carl Zeiss Jena en Victoria Köln. In totaal kwam hij tot 310 wedstrijden in de Bundesliga en Tweede Bundesliga.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen