Fortuna Sittard wint eerste oefenduel met 0-8

archieffoto 2017

Zaterdagavond speelde Fortuna Sittard haar eerste oefenduel in de aanloop naar de nieuwe competitie in de Jupiler League.

Tegenstander was ditmaal niet vierde klasser SVM Munstergeleen, de club waar Fortuna Sittard de afgelopen 30 jaar steevast het eerste oefenduel tegen speelde, maar het afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse gepromoveerde VV Sittard.

Het team van coach Sunday Oliseh won het duel na een 0-6 ruststand eenvoudig met 0-8. In de eerste helft kwam VV Sittard er überhaupt niet aan te pas en werden de gastheren door de gasten volledig weggetikt. Na een kwartier was de stand al 0-4. Omdat Fortuna nogal slordig met kansen omsprong bleef de schade voor VV Sittard in de eerste helft beperkt tot 0-6.

Schuurs, Saddiki, Ospitalieri, Dianessy, Semedo en Stokkers speelden de hele wedstrijd. Na rust liep het bij Fortuna Sittard een stuk stroever en rommeliger dan in de eerste helft en werd er nog maar twee keer gescoord.

Stokkers, Semedo, Vlijter en Dianessy tekenden voor de doelpuntenproductie, zij scoorden allen twee keer.

Opstelling eerste helft: Santos (Cummins), Christopher Braun, Schuurs, Ospitalieri, Stokkers, Vlijter, Dianessy, Essers, Saddiki, Smeets, Semedo. In de tweede helft waren er ook nog speelminuten voor doelman Van de Walle, Askovski, Kourouma, Tinnemans en Purzycki. Zo’n 1000 toeschouwers bezochten het duel.