Hamilton wint in Silverstone, Max Verstappen vierde

archieffoto 2016
archieffoto 2016
Foto: Morio (Own work) [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Max Verstappen startte en finishte vandaag tijdens de Grand Prix Formule 1 van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone als vierde.

Eindelijk weer een uitgereden race voor de Limburger, ditmaal geen collega-coureur die hem van de baan tikte of technisch malheur dat hem tot voortijdige opgave dwong.

Het beeld was verder weer zoals bekend: Mercedes oppermachtig, Ferrari ietsje minder sterk, vervolgens op wat meer afstand Red Bull en daarachter een hele tijd niks en daarna de rest van het veld. Op een droge baan – ondanks dreigende wolken bleef het de hele race droog – is Red Bull tegen Mercedes en Ferrari op Silverstone gewoon kansloos, of er moeten gekke dingen gebeuren.

Lewis Hamilton reed zijn Mercedes van pole ongehinderd naar de zege. Kimi Räikkönen leek voor Ferrari de tweede plaats te gaan pakken, maar hij reed in de voorlaatste ronde lek. Hij werd dan ook gepasseerd door zijn vanwege een gridstraf als negende gestarte en naar plek 3 opgerukte landgenoot Valtteri Bottas, die daarmee de tweede plek pakte. Räikkönen wist na een pitstop wel nog de derde plek veilig te stellen.

Ook leek het erop dat Sebastian Vettel – waar Max Verstappen in het begin van de race een pittig gevecht meer leverde – de vierde plek zou pakken, maar ook de Duitser reed lek, waardoor Verstappen, die in de voorlaatste ronde zekerheidshalve naar binnen werd geroepen voor een bandenwissel, opschoof naar plek 4. Verstappen’s teamgenoot Daniel Ricciardo startte als voorlaatste en reed knap naar plek 5.

Cookieinstellingen