Fortuna Sittard wint ook van Fortuna Düsseldorf U23

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag een oefenduel afgewerkt in Düsseldorf. Daar was Fortuna Düsseldorf U23 de tegenstander.

Fortuna Düsseldorf U23 komt uit in de Duitse Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland. Het is het tweede team van Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.

Hashimoto bracht de gastheren na 15 minuten spelen op voorsprong, maar nog voor rust boog Fortuna Sittard de achterstand om in een 1-2 voorsprong. De gelijkmaker werd gescoord door André Vidigal, Djibril Dianessy zorgde voor de 1-2 rust- en eindstand. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Wel zag Stokkers een bal op de lat belanden.

Hiermee boekte Fortuna Sittard in de aanloop naar de nieuwe Jupiler League competitie haar derde oefenzege. Geen van de vijf tot nu toe afgewerkte oefenduels werd verloren.

Komende vrijdag 28 juli speelt Fortuna Sittard op het terrein van SC Susteren een oefenwedstrijd tegen het door Henk ten Cate getrainde Al Jazira uit Abu Dhabi. Die wedstrijd begint om 19:00 uur.

Fortuna Sittard startte met de volgende elf spelers: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, Wessel Dammers, André Vidigal, Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Dries Saddiki, Jorrit Smeets en Lisandro Semedo.