Max Verstappen finisht als vijfde in F1 Grand Prix van Hongarije

Foto: Artes Max [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons

Max Verstappen is in de Grand Prix Formule 1 van Hongarije op de Hungaroring als vijfde gefinisht. Daarmee consolideerde hij zijn startpositie, maar er had meer ingezeten.

De Limburger kende een goede start, maar verloor in de eerste bocht door een foute inschatting een plek. Toen hij die in de tweede bocht terug wilde pakken toucheerde hij de opgerukte Daniel Ricciardo, een fout die hem op een tijdstraf van 10 seconden kwam te staan en Ricciardo op een uitvalbeurt. Door de touché van Max sneuvelde de radiator van Ricciardo’s bolide. Verstappen verontschuldigde zich na de race voor zijn fout.

De finishvolgorde was wat de eerste vijf plaatsen betreft gelijk aan de startvolgorde. Kort voor de finish liet de op de derde plek rijdende Lewis Hamilton zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die op zijn hielen werd gezeten door Max Verstappen, passeren. Bottas deed eerder hetzelfde voor Hamilton om hem in de gelegenheid te stellen de aanval op de Ferrari’s te openen.

Verstappen reed na Silverstone nu dus opnieuw de race zonder technische problemen uit. Belangrijker was dat de RedBull op de Hungaroring dicht in de buurt van de Ferrari’s en Mercedessen kon blijven, de ‘racepace’ was in orde. Jammer evenwel was dat Verstappen’s fout Ricciardo de race kostte en een van beide coureurs wellicht ook een podiumplaats…

https://twitter.com/F1/status/891657179446599680

Cookieinstellingen