Gelijkspel Fortuna Sittard in Groesbeek

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond in Groesbeek het zevende oefenduel afgewerkt in de voorbereiding op de nieuwe competitie in de Jupiler League.

Tegenstander was het afgelopen competitie naar de tweede divisie gedegradeerde Achilles’29.

Tot nu toe bleef Fortuna Sittard in de oefenwedstrijden ongeslagen en het team van Sunday Oliseh wilde die reeks graag een vervolg geven, liefst met een overwinning.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd creëerde Fortuna een aantal goede kansen, maar Dianessy, Vlijter en Semedo wisten deze niet te benutten. In de 20e minuut kwam Achilles’29 op voorsprong door een kopbal van Versteegen. Djibril Dianessy zag even later een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar Lisandro Semedo wist in de 35e minuut wél de gelijkmaker te scoren. Fortuna Sittard had met een 1-2 stand kunnen gaan rusten, ware het niet dat Finn Stokkers in de 43e minuut een penalty niet wist te verzilveren.

Twintig minuten na rust haalde Sunday Oliseh Finn Stokkers naar de kant. Zijn vervanger was André Vidigal. In de 68e minuut werd doelman Santos gewisseld voor Özer Aykut, die momenteel op proef meedraait. In de tweede helft werd niet meer gescoord, al waren daartoe meer dan genoeg kansen.

Op vrijdag 11 augustus speelt Fortuna Sittard nog een oefenduel. Dat gebeurt op het terrein van FC Germania 1910 Teveren. Tegenstander is SV Bergisch Gladbach. De wedstrijd begint om 19:00 uur.