OCI-Lions voor trainingsstage naar Turda in Roemenië

Foto: Armin Kuebelbeck [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Ter voorbereiding op de nieuwe handbalcompetitie vertrekt OCI-Lions aanstaande woensdag voor een vijfdaagse trainingsstage naar Turda in Roemenië.

Daar doet OCI-Lions mee aan een handbaltoernooi. Potaissa Turda nam eind 2015 deel aan de Limburgse Handbaldagen in Sittard-Geleen. Tijdens het toernooi speelt OCI-Lions de volgende wedstrijden:

  • Donderdag 10 augustus: OCI-Lions – Dinamo Boekarest (Roemenie)
  • Vrijdag 11 augustus: OCI-Lions – Balmazujvaros (Hongarije)
  • Zaterdag 12 augustus: Potaissa Turda (Roemenië) – OCI-Lions

Afgelopen weekend nam OCI-Lions met succes deel aan een handbaltoernooi in Ratingen, Duitsland. Daar veroverde het team van coach Mark Schmetz, dat de nodige spelers zag vertrekken en veel nieuwe spelers aantrok, de Sven Maletzki Cup.

Lions versloeg op zaterdag TV Strombach (32-16) en TuS Volmetal (21-15) en bereikte daarmee de finale. Die leek in eerste instantie eenvoudig gewonnen te gaan worden door Lions, want bij rust ging de Nederlandse kampioen met 20-12 aan de leiding tegen TSV Bonn (Regionalliga Nordrhein). Bonn kwam in de tweede helft ijzersterk terug. Lions won de finale nog maar nipt met 31-30.

Volgende week op dinsdag 15 augustus speelt OCI-Lions dan nog een oefenwedstrijd in Duitsland tegen Tusem Essen. Op zondag 27 augustus wordt het nieuwe seizoen officieel geopend met de wedstrijd om de Supercup tegen Fiqas Aalsmeer. Die wedstrijd wordt gespeeld in The Dome in Houten. Op zaterdag 9 september begint de nieuwe BENE-League competitie. Ook dan is Fiqas/Aalsmeer de tegenstander.

Cookieinstellingen