Fortuna Sittard sluit oefenreeks af met 5-0 zege

Fortuna Sittard speelde vrijdagavond het laatste oefenduel in de voorbereiding op de nieuwe Jupiler League-competitie. Het duel eindigde in een 5-0 overwinning voor Fortuna.

Tegenstander was de Duitse Oberligaclub SV Bergisch Gladbach. De Oberliga is te vergelijken met het hoogste amateurniveau in Nederland. Het duel werd gespeeld op het terrein van Coventus ’03 in Koningsbosch.

Coach Sunday Oliseh startte met de volgende opstelling: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurt, Wedsel Dammers, Marco Ospitalieri, Finn Stokkers, Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Dries Saddiki.

Fortuna Sittard ging tegen de stugge Duitsers met een 2-0 voorsprong de rust in. Lisandro Semedo opende na een kwartier de score op aangeven van Djibril Dianessy. Korte tijd later bracht Dianessy Semedo opnieuw in een succesvolle scoringspositie, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 40e minuut verdubbelde Dianessy vervolgens zelf de score.

Enkele minuten na rust scoorde Lisandro Semedo na een razendsnelle counter de 3-0. Even later werd hij door coach Sunday Oliseh naar de kant gehaald. Voor hem kwam André Vidigal in het veld. De Portugees stelde Marco Ospitalieri in staat om de 4-0 aan te tekenen. Finn Stokkers zag een doelpunt afgekeurd worden en een aantal schoten op doel gekeerd worden. Toch pakte ook hij in de slotfase van het duel nog een doelpuntje mee, waardoor de eindstand op 5-0 uitkwam. Vóór die tijd wisselde Oliseh op Stokkers, Dammers, Schuurs en Vidigal na het volledige elftal om ook de reservespelers speelminuten te geven.

Fortuna Sittard speelde ter voorbereiding op het nieuwe seizoen acht oefenwedstrijden en verloor daarin geen enkel duel. Vijf wedstrijden eindigden in een overwinning, drie in een gelijkspel.

Op vrijdag 18 augustus speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen FC Dordrecht de eerste wedstrijd in de Jupiler League 2017-2018.