Fortuna Sittard wint verdiend met 2-1 van Almere City

Vandaag trad Fortuna Sittard voor het derde duel in de Jupiler League-competitie op eigen veld aan tegen Almere City.

De Almeerders begonnen de nieuwe competitie met een 3-1 uitnederlaag tegen N.E.C. en speelden een week later thuis met 1-1 gelijk tegen FC Den Bosch. Fortuna begon voortvarend met een 5-1 thuiszege tegen FC Dordrecht, maar verloor een week later in Amsterdam met 4-2 van Jong Ajax.

Vanwege interlandverplichtingen kon coach Sunday Oliseh vrijdagavond niet beschikken over Perr Schuurs en André Vidigal. Voor de rest van het seizoen kan hij geen beroep meer doen op de afgelopen week tijdens een training ernstig geblesseerd geraakte Gavin Vlijter. Om hem een hart onder de riem te steken kwamen zijn ploeggenoten het veld op met witte shirts waarop  groot Gavin stond.

Zo’n 3100 toeschouwers, waaronder ergast Fernando Ricksen, zagen Fortuna Sittard verdiend met 2-1 winnen, al werd het in de slotfase van de wedstrijd nog spannend.

Fortuna Sittard kwam prima uit de startblokken, want al in de vierde minuut kopte Stefan Askovski, op maat bediend door Christopher Braun, de 1-0 achter Almere-doelman Kramer. Fortuna creëerde een handvol kansen, maar ook Almere was een paar keer dicht bij een treffer. In het laatste kwartier van de eerste helft begon Fortuna weer meer druk te zetten en dat resulteerde in de 43e minuut in de 2-0. Stefan Askovski scoorde zijn en Fortuna’s tweede treffer van de avond, hij tikte een rebound van een kopbal van Finn Stokkers tegen de paal achter doelman Kramer. Djibril Dianessy leek in de laatste minuut van de eerste helft zelfs nog de 3-0 aan te tekenen, maar zijn inzet ging net naast.

In de tweede helft kreeg Fortuna weer een aantal goede kansen, maar de ploeg verzuimde te scoren. Almere kwam na een aantal wissels beter in de wedstrijd. Een van die wissels, Arsenio Valpoort, scoorde in de 80e minuut de aansluitingstreffer voor Almere City. Lisandro Semedo had in de 88e minuut de beslissende treffer kunnen scoren, maar doelman Kramer hield Almere fabuleus in de wedstrijd. In een spannende maar rommelige slotfase en de extra tijd liep Fortuna geen verdere averij op en stelde de ploeg van Sunday Oliseh de tweede zege van het seizoen veilig.

Een goede start dus van de eerste periode, immers de eerste twee al gespeelde competitiewedstrijden – winst tegen FC Dordrecht en verlies tegen Jong Ajax – tellen enkel mee voor de eindranglijst, maar niet voor de stand van de eerste periode.

Fortuna Sittard startte vandaag met de volgende basiself: Miguel Santos, Christopher Brown, Clint Essers, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Stefan Askovski (71′ Mickaël Malsa), Jorrit Smeets, Djibril Dianessy, Finn Stokkers en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax, geassisteerd door de heren Inia en Janssen en vierde official de heer Hensgens.

Scheidsrechter Bax trok aan Fortuna-zijde geel voor Askovski en Malsa.

Volgende week, op vrijdag 8 september, speelt Fortuna uit tegen FC Emmen. Op vrijdag 15 september staat dan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Die wedstrijd begint om 20:00 uur.