Fortuna Sittard pakt moeizaam een punt tegen FC Emmen

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond met de nodige moeite een punt kunnen pakken in het uitduel tegen FC Emmen. De wedstrijd eindigde in 0-0.

FC Emmen begon de nieuwe competitie met gelijke spelen tegen FC Dordrecht (uit) en Eindhoven (thuis) en een overwinning op RKC Waalwijk (uit). Fortuna begon voortvarend met een 5-1 thuiszege tegen FC Dordrecht, verloor een week later in Amsterdam met 4-2 van Jong Ajax en won vorige week thuis met 2-1 van Almere City.

Sunday Oliseh kon vrijdagavond weer beschikken over Perr Schuurs en André Vidigal, die vorige week wegens interlandverplichtingen niet van de partij waren. Verrassend in de opstelling van vandaag was dat Djibril Dianessy de positie van de langdurig geblesseerde Gavin Vlijter (10) innam en Stefan Askovski op de linkervleugel acteerde.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Fortuna Sittard wilde het spel maken maar slaagde er niet in tot scoren te komen. De beste kans om op voorsprong te komen was voor FC Emmen: een vrije trap belandde op de paal.

Na de rust ging FC Emmen nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer. Fortuna Sittard kwam een aantal keren goed weg dankzij lat en paal en uitstekende reddingen van Santos. FC Emmen was de bovenliggende ploeg, Fortuna Sittard slaagde er maar niet in om een vuist te maken. Scheidsrechter Mulder kende in de 81e minuut een penalty toe aan FC Emmen wegens een vermeende overtreding van Wessel Dammers. Fortuna-doelman Miguel Santos stopte de door Anco Jansen genomen penalty en behoedde zijn ploeg zo voor een achterstand. Ondanks het feit dat de thuisploeg in de slotfase met 10 man kwam te staan – Cas Peters werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd – had Fortuna in de slotfase en de extra tijd de grootste moeite om een gelijkspel veilig te stellen. Dat dat lukte lag mede aan goed keeperswerk van Miguel Santos.

Fortuna Sittard startte vandaag met de volgende basiself: Miguel Santos, Christopher Brown, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Stefan Askovski, Jorrit Smeets, Djibril Dianessy, Finn Stokkers en Lisandro Semedo (66′ André Vidigal).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Christian Mulder. De 2267 toeschouwers zagen hem geel trekken voor Ben Moussa (5′) en Anco Jansen (87′) en een directe rode kaart aan Cas Peters (87′) van FC Emmen. Aan Fortuna-zijde kreeg André Vidigal in extra tijd nog een gele kaart gepresenteerd.

Op vrijdag 15 september, speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen FC Volendam.