Fortuna Sittard wint dik verdiend van FC Volendam

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam dik verdiend met 1-0 gewonnen.

Daarmee zet de club de sinds 17 maart van dit jaar ingezette onafgebroken thuiszegereeks voort. De teller staat nu op 7.

FC Volendam kende een zwakke competitiestart, maar heeft een elftal dat ook dit jaar geacht moet worden mee te kunnen doen in de strijd om een plek in de nacompetitie.

Sunday Oliseh startte vrijdagavond met bijna dezelfde opstelling als vorige week tegen FC Emmen. Ditmaal stond André Vidigal in de basis in plaats van Stefan Askovski.

Fortuna Sittard trok vanaf de aftrap direct ten aanval, op jacht naar een vroege treffer, maar die bleef  uit.  De thuisploeg creëerde in de eerste helft een zevental kansen, maar was ongelukkig in de afwerking en anders stond Volendam-doelman Verhulst wel een treffer in de weg. Fortuna leed opvallend veel balverlies en de nodige passes misten precisie. De beste kansen om op voorsprong te komen waren echter voor Volendam.

Na rust zette Fortuna Sittard steeds meer druk en kwam Volendam er nog amper aan te pas. Dankzij een aantal uitstekende reddingen van Verhulst hield Volendam echter lange tijd stand. Op een vrije trap van Marco Ospitalieri in de 71e minuut vanaf de rand van de 16-meter bleef hij echter het antwoord schuldig. Fortuna kreeg daarmee waar het recht op had: een voorsprong, maar verzuimde vervolgens de score uit te bouwen naar een niveau dat het krachtsverschil tot uitdrukking bracht. Het had makkelijk 3-0 kunnen staan.

Fortuna Sittard startte vandaag met de volgende basiself: Miguel Santos, Christopher Brown, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki  (90′ Clint Essers), André Vidigal (63′ Stefan Askovski), Jorrit Smeets, Djibril Dianessy, Finn Stokkers en Lisandro Semedo.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Martens met assistentie van de heren Ketting en Van Vlokhoven. Vierde official was de heer Voncken.

De 2750 toeschouwers zagen een goed fluitende Martens geel trekken voor Kok, Betti, Veerman en Doodeman van Volendam. Aan Fortuna-zijde kreeg Perr Schuurs een gele kaart.

Op dinsdag 19 september speelt Fortuna Sittard het bekerduel uit tegen Noordwijk. Op vrijdag 22 september speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Jong AZ.