Fortuna Sittard moeizaam door naar volgende bekerronde

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond het bekerduel uit tegen VV Noordwijk met moeite met een overwinning weten af te sluiten.

In de eerste helft had Fortuna Sittard weliswaar een veldoverwicht, maar de beste kansen waren voor VV Noordwijk, dat er in de counter razendsnel uit wist te komen. Dat leidde op slag van rust bijna tot een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, maar de paal stond een doelpunt in de weg, waardoor Fortuna met de schrik vrijkwam.

In de tweede helft werd Lisandro Semedo door coach Sunday Oliseh ingebracht voor André Vidigal. Die wissel pakte goed uit, want Semedo stelde Djibril Dianessy middels een goede voorzet in staat om te scoren. Omdat Fortuna in de slotfase van de wedstrijd drie grote scoringskansen niet wist te verzilveren bleef het tot de laatste seconde van de extra speeltijd spannend.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Perr Schuurs, Marco Ospitalieri, André Vidigal (62′ Lisandro Semedo), Stefan Askovski, Jorrit Smeets, Finn Stokkers, Djibril Dianessy

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Ruperti. Hij gaf geel aan Christopher Braun en Djibril Dianessy. Jorrit Smeets kreeg in de laatste minuut van de extra tijd een rode kaart.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis het competitieduel tegen Jong AZ.