Fortuna Sittard droogt ook Telstar af: 0-6!

Fortuna Sittard ging vrijdagavond tegen Telstar in Velsen-Zuid op jacht naar de eerste uitoverwinning van het seizoen.

Tot vrijdagavond speelde Fortuna Sittard vier keer thuis en twee keer uit. De thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen, maar uit werd er een keer verloren en een keer gelijkgespeeld. Om de uitstekende positie op de ranglijst te handhaven moest er vanavond wel gewonnen worden.

Telstar was tot vanavond een van de vier ploegen die nog geen wedstrijd hadden verloren. De ploeg van trainer Mike Snoei speelde 5 keer gelijk en won één wedstrijd. Vorige week hielden de Witte Leeuwen in Amsterdam Jong Ajax op 1-1. Fortuna Sittard haalde elf jaar geleden voor het laatst de volle winst in Velsen.

In de eerste helft zagen de toeschouwers een open wedstrijd, waarin Telstar in eerste instantie met de lange bal de aanval zocht en Fortuna Sittard loerde op de counter. Dat resulteerde aan beide kanten in enkele kansen, waaronder een bal op de paal door Stefan Askovski. In de eerste 45 minuten werd er niet gescoord.

In de tweede helft lag het spel enige tijd stil na een zware overtreding op Stefan Askovski. Lisandro Semedo nam de vrije trap: een breed balletje op Perr Schuurs, die in de 56e minuut verwoestend uithaalde en de bal als een kanonskogel in de rechterbovenhoek van het doel joeg. Vanaf dat moment dicteerde het team van Sunday Oliseh de wedstrijd. De geblesseerde Stefan Askovski werd gewisseld voor André Vidigal. De Portugees werd kort daarna door zijn landgenoot Semedo in de 62e minuut in scoringspositie gebracht. Vidigal faalde niet en schoot Fortuna Sittard naar een comfortabele 0-2 voorsprong. Weer 6 minuten later mocht Wessel Dammers de derde treffer voor Fortuna Sittard aantekenen. Daarmee was de gifbeker voor Telstar nog niet leeg: in de 82e minuut scoorde Vidigal met zijn tweede treffer van de avond de 0-4, in de 83e minuut Finn Stokkers de 0-5 en in de 85e minuut maakte opnieuw Vidigal er 0-6 van. Na de 5-1 tegen Jong AZ opnieuw een klinkende zege voor Fortuna.

Coach Sunday Oliseh  startte de wedstrijd met de volgende opstelling: Miguel Santos, Christopher Braun (84′ Mickael Malsa), Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, Clint Essers, Lisandro Semedo, Djibril Dianessy (87′ Mo Kourouma), Stefan Askovski (58′ André Vidigal) en Finn Stokkers. Lars Hutten zit nog steeds niet bij de selectie en Jorrit Smeets zit nog een schorsing uit wegens een rode kaart.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom, met assisentie van Vandeursen en Van Marrewijk en vierde official De Cock. Scheidsrechter Oostrom trok geel voor Osman van Telstar en voor de Fortunezen Stefan Askovski en Christopher Braun.

MVV Maastricht verloor uit met 4-1 van N.E.C. Nijmegen, de tegenstander van volgende week vrijdag. Met de daverende zege op Telstart heeft Fortuna Sittard nu 4 punten voorsprong op naaste concurrenten: N.E.C. Nijmegen en MVV Maastricht.

Op vrijdag 6 oktober speelt Fortuna Sittard thuis tegen N.E.C. Nijmegen. De wedstrijd begint om 20:00 uur.