Elfjarige Jarne Vannut dankt Ad Wijnands en Michel van Dijke

Jarne Vannut met Ad Wijnands (l) en Michel van Dijke
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De elfjarige wielerliefhebber en wielrenner Jarne Vannut uit Maasmechelen heeft afgelopen zondag Michel van Dijke, baancommissaris van de wielerbaan in Geleen, én oud-profrenner Ad Wijnands in de bloemetjes gezet.

Sinds Jarne vijf jaar oud is volgt hij wekelijks wielertrainingen bij Ad Wijnands en sinds Ad die trainingen ook verzorgt op de wielerbaan in Geleen rijdt de jonge pedalist ook daar trouw een, twee en soms zelfs drie keer per week zijn rondjes.

Omdat meervoudig Touretappewinnaar Ad Wijnands enige tijd ernstig ziek was kon hij een tijd lang geen trainingen geven. En dus moest Michel van Dijke er nog harder aan trekken dan hij gewoonlijk al doet. Zondag was Ad Wijnands voor het eerst sinds maanden weer present op de wielerbaan om de jeugd te trainen.

Ad Wijnands Held van de Wielerbaan

Dat was voor Michel van Dijke reden om Ad te eren en hem uit te roepen tot Held van de Wielerbaan. Jarne Vannut mocht het bijbehorende schildje aan Ad uitreiken. Vervolgens greep Jarne tot verrassing van Van Dijke zélf de microfoon om allereerst Ad Wijnands te bedanken voor al zijn werk. Dat deed hij in dichtvorm. En vervolgens viel die bijzondere eer ook Michel van Dijke te beurt. Wijnands en Van Dijke waren onder de indruk van dit sympathieke gebaar van de jonge Vlaming.

Reacties